HC Lev robí nezaplatiteľnú reklamu regiónu i Slovensku

06.12.2011 Poprad

POPRAD 6. decembra (WEBNOVINY) – Vstup tímu HC Lev Poprad do kolotoča Kontinentálne hokejovej ligy má najmä pre región Popradu a Vysokých Tatier ale i Slovensko veľký význam.

Myslí si to riaditeľ Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý.

Priamy vplyv je v tom, že do Popradu prilietajú nielen samotné tímy, ale spolu s nimi aj ďalší ľudia, ktorí sú bezprostredne napojený na jednotlivé družstvá. Ide o rodiny, novinárov ale i fanúšikov. Na zápasy chodia hokejoví nadšenci aj z okolitých krajín ako Česko, Poľsko a Maďarsko, uviedol Chudý.

Nepriamy propagačný vplyv účasti HC Lev v Kontinentálnej hokejovej lige je podľa Chudého v tom, že kdekoľvek tím z Popradu vycestuje, tak moderátori priamo na štadióne a tiež počas priamych televíznych prenosov predstavia družstvo odkiaľ je, z ktorej krajiny a mesta, a čím je tento región a mesto charakteristické a typické.

Toto je podľa neho druh reklamy, ktorý by si nielen región Popradu a Vysokých Tatier, ale ani Slovenská agentúra pre cestovný ruch, nedokázali za súčasných podmienok zaplatiť.

Peter Chudý je presvedčený, že na cestovnom ruchu v regióne sa už v tomto roku pozitívne podpísala aj Kontinentálne hokejová liga.

„Počet ubytovaných hostí z Ruskej federácie od začiatku tohto kalendárneho roka doteraz narástol asi o 70 percent, v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2010,“ povedal Chudý.

V prípade návštevníkov z Ukrajiny je to viac ako 100-percentný nárast počtu ubytovaných hostí. Samotné hokejové tímy ako i návštevníci prichádzajúci za zápasmi Kontinentálnej hokejovej ligy v Poprade sú ubytovaní nielen v samotnom meste Poprad, ale aj v hoteloch a penziónoch vo Vysokých Tatrách a okolí.

 

Vyberte región